Edit Content

Szarvasmarhatelep szenzorálása a gyakorlatban, tejhozam növelési és üzembiztonsági céllal

Megosztás:
Facebook
LinkedIn

Idén is részt veszünk a Prega-n, kiállítunk és bemutatóelőadást is tartunk, amelyben vendégelőadónk a telep tulajdonosa, aki a rendszerünk gyakorlati hasznosításáról és megtérüléséről beszél majd.

A gazdálkodás sikere főleg a tenyésztett állatok minél magasabb szintű termelési képességén, valamint a termelési körülmények és folyamatok magas szintű optimalizációján múlik. A technológia fejlődésével megvalósítható adatalapú termelés és döntéshozatal, valamint a többféle forrásból származó adatok megfelelő összevetése az egyik kulcsa a termelési képesség megőrzésének, fejlesztésének. Ugyanakkor ezen adatok valós idejű gyűjtése és kezelése üzembiztonsági célokat is szolgálhat, ami pedig a kármegelőzésben és ezáltal a megtermelt haszon megtartásában játszik főszerepet.

A hatékony, jövedelmező és fenntartható termelés érdekében a hagyományos értelemben vett agrárgazdasági ismeretek szükségesek, de már egyre kevésbé elégségesek. Az intenzív állattartás tekintetében a technológia, és az erre épülő, részletekbe menő termelési folyamat-ismeret fejlődése nagy mértékben járul hozzá a termelés hatékonyságának, tervezhetőségének javításához, és környezeti, állatjóléti szempontból a fenntarthatóságához.

A termelési folyamatok digitalizálásának főbb előnyei:

  • Csökkenti a költségeket, takarékosabbá teszi a működést,

  • Tervezhetővé teszi

  •  a következő termelési ciklust,

  • Csökkenti az emberi hibáknak való kitettséget és a veszteséget,

  • Növeli a termelés biztonságát és így az üzembiztonságot,

  • Elszámoltathatóságot és átláthatóságot biztosít.

A gyűjtött adatok fenti célok érdekében történő felhasználása gyors megtérülést jelent a digitalizációs beruházások tekintetében. Hiszen a primer adatokat több célra is fel tudjuk használni, egy adatból annak elemzésével a termelésre vonatkozó információt tudunk előállítani, illetve ugyanez az adat valósidőben az üzembiztonságot is szolgálhatja. Egy példán keresztül bemutatva: egy csoport itatójának vízórája más adatokkal összevetve termelési kérdésekre adhat választ, míg a vízóra adata valós időben határérték felső túllépése esetén csőtörést, vagy elmaradt vízátfolyás esetén egy csőhálózati problémát jelezhet.

De továbblépve a primer adatokon, illetve ebből származó elsődleges információkon, érdemes a különböző forrásból származó adatok és információk összefésülése, együttes elemzése. Ehhez leginkább egy több forrást fogadni és feldolgozni képes rendszerre van szükség.

Legújabb fejlesztésünk lehetőséget nyújt az adatok, több különböző forrásból való összegyűjtésére és az adatokból létrehozott információk egy felületen történő megjelenítésére, valamint mesterséges intelligenciát használó elemző rendszerek felé való adatátadásra.

Használja ki a megtérülő digitális technológia adta lehetőségeket, ebben kínálunk szakértő segítséget.

Még több érdekesség

Megjelent Prega előadásunk bevezető videója

Szarvasmarhatelep szenzorálása a gyakorlatban, tejhozam növelési és üzembiztonsági céllal

18 000 csirke pusztult el egy telephelyen

A baromfitelepek hatékony működését segíti egy okos rendszer

Árbekérő

Adja meg email címét, hogy elküldhessük árainkat Önnek.