Bejelentkezés
REFERENCIÁK

Referenciák

Bemutatjuk elégedett ügyfeleinket.

A projekt keretében a gyártási folyamat minőségbiztosítása fejlesztése, valamint a termelési hatékonyság növelése érdekében adatalapú gyártási folyamat felügyeleti megoldás fejlesztésére került sor. A digitalizációs projekt technológia megvalósítója a csomádi székhelyű, az agrárium és az élelmiszeripar számára érzékelő alapú megoldásokat szállító Cubilog Kft volt. 

Az együttműködés keretében a már meglévő, az egyes berendezések érzékelői által gyűjtött adatokat új érzékelők telepítésével egészítettük ki, hogy a gyártási folyamat lépéseit a lehető legteljesebb módon nyomon követhessék. A már meglévő hőmérők, átfolyásmérők és nyomásérzékelők mellé, a projekt keretében a készanyag tároló tartályokra illesztett, a termék súlyát mérő cellák, valamint további hőmérők és különböző fogyasztásmérők és fordulatszámmérő kerültek. Az új szenzorok beépítése jelentős mértékben megnövelte a termelés megértését segítő adatok mennyiségét. A hardver eszközök telepítése mellett meg kellett valósítani a már gyűjtött adatok és létrehozott adatbázisok új rendszerbe történő integrálását, valamint egy teljesen új gyártási folyamat monitorozó rendszer fejlesztését és beüzemelését. 

A fejlesztések alapja a gyártási folyamat egyes lépéseinek és az adott lépést befolyásoló tényezők pontos leírása volt. A gyártási folyamat lépéseihez társított adatok megjelenítése és összefoglalása adja a digitalizációs fejlesztés egyik lábát. A termelési folyamatokhoz kapcsolódó összefüggések és összetett szabályrendszerek leképezésével a gyűjtött adatok a gyártási folyamatok értelmezését teszik lehetővé. Jelentős továbblépést jelent a gyártási folyamat grafikus megjelenítése, amelynek technikai megoldása a projekt egyik jelentős lépése volt.

A létrejött digitalizációs megoldás már az első napok után látható és érdemi eredményeket mutat a gyártás támogatásában. Az adatok és megjelenítésük alapján tetten érhető, ha valamely ponton nem kielégítő a technológia fegyelem, ahogy az is gyakorlatilag valós időben követhető, hogy mennyi alapanyag áll elő adott számú tojás törésével.

A fogyasztási adatok folyamatos ellenőrzésével és adatolásával az eddigi, hosszabb időt igénylő hatékonyásgi számítások is automatizálhatók voltak. A projekt megvalósításának egyik komoly elvárása volt a minőségbiztosításhoz kapcsolódó manuális adatrögzítő tevékenység csökkentése, lehetőség szerinti megszüntetése. Ezt, már az előzetes tapasztalatok alapján, teljes mértékben sikerült a digitalizációval megoldani ezzel tehermentesítve a minőségbiztosítási folyamatot és az azzal foglalkozó munkatársakat.

A konkrét elvárásra fejlesztett digitalizációs megoldás létrehozása során meghatározó jelentőségű volt, hogy olyan rendszerfejlesztés jöjjön létre, amely más termelési folyamat felügyeletére is alkalmas lehet. A létrejött folyamat-megjelenítő alkalmazás, a megfelelő testreszabás és folyamat értelmezés mellett, alkalmas lehet bármilyen gyártási folyamat, vagy akár üzemeltetési feladatok támogatására is.

Árbekérő

Adja meg email címét, hogy elküldhessük árainkat Önnek.